utorok 11. apríla 2017

Podľa Martíneza potrebuje Everton posilniť

Everton zatiaľ prežíva sezónu snov a jeho prípadná účasť v ďalšom ročníku európskych pohárov vôbec nie je vylúčená. Manažér Roberto Martínez si však uvedomuje, že ak by sa jeho celok kvalifikoval do niektorej zo súťaží, bude potrebovať posilniť.
Odohrať náročná zápase Európskej ligy je často spojené s až príliš veľkou fyzickou záťažou, takže rotácia kádra je nutnosťou. A tú si, zatiaľ, Martínez nemôže dovoliť, lebo jeho káder je podľa vlastných slov príliš úzky a závislý na výkonoch hráčov, ktorí v liverpoolskom klube len hosťujú. Medzi ne patrí španielsky zázrak Gerard Deulofeu, momentálne zranený Lacina Traoré či kmeňový hráč Chelsea Romelu Lukaku.Aj vďaka jeho desiatich doterajšom gólom sa liverpoolsky celok pohybuje v dosahu prvej pätice.
Súčasná šiesta pozícia dáva Toffees nádej na budúci ročník strávený v spoločnosti tímov Európskej ligy a to nie je iba nereálny sen. Piaty Tottenham má náskok iba piatich bodov. Je jasné, že v takom prípade by klub sídliaci v Goodison Parku potreboval posilniť čo do šírky aj kvality hráčskeho materiálu. V to dúfa aj manažér Martínez, ktorý bol spovedaniu denníkom Liverpool Echo.
"Bojujeme o Európsku ligu, to je jasné. Je to náš dlhodobý cieľ a myslím, že tento klub má k jeho splneniu všetko potrebné . Pre celý tím by to bola veľká satisfakcia, ale aj istá výzva.Samotná kvalifikácia je ale len začiatok, takže by sme museli urobiť niektoré zmeny. Náš káder nie je z najširších, takže predovšetkým po tejto stránke by sme chceli veci zlepšiť. Potom by sme mohli byť konkurencieschopní, " verí mladý tréner.
" Stretnutie v Európskej lige majú samozrejme určité nároky na počty hráčov, bez ktorých sa nezaobídete. Zároveň musíte mať dostatočne kvalitné mužstvo. Je na nás, aby sme sa s tým vyrovnali. Niekedy sú potrebné hráči s medzinárodnými skúsenosťami a istú úrovňou či renomé. A tým by sme sa mali v letnom prestupovom období zaoberať.Je to niečo úplne nové, ale zároveň sme sa na to už dlhšiu dobu pripravovali, " uvádza Martínez.
Niekdajší defenzívny stredopoliar Realu Zaragoza či Wiganu Athletic pokračuje: " Vždy sme tak nejako počítali s tým, že sa do Európy dostaneme a dlho sme o tom uvažovali. Je to veľký krok, ale ak chceme byť postupne veľkým klubom, musíme takéto kroky robiť a byť na ne pripravení. Keď chcete hrať dobre na domácej scéne, potrebujete čo najlepší káder. A s európskymi poháre je to ešte zreteľnejšie. Budeme bojovať zo všetkých síl, aby sme náš cieľ dosiahli. A ak by sa nám to nepodarilo túto sezónu, potom odovzdáme maximum tu ďalší.Raz sa nám to podarí, " zakončuje optimisticky Martínez.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára