piatok 21. júla 2017

Manchester United i Dortmund. Na ceste do pohárovej Európy číhajú giganti

Plzeň sa bude usilovať o tretí postup do Ligy majstrov v histórii klubu, a to z jednoduchšie majstrovské časti.

"Do pohárov chceme. Keď nie do Ligy majstrov, tak do Európskej ligy určite. Sme maximalisti. Titul je pre nás strašne zaväzujúce a poháre obrovská výzva, "zdôraznil už skôr plzeňský generálny manažér Adolf Šádek.

Už teraz je isté, že Plzeň bude nasadená ako v treťom, tak aj v prípadnom štvrtom predkole. V predchádzajúcich rokoch významne vylepšila svoj pohárový stavky online koeficient, ktorý o nasadení rozhoduje.

Vďaka tomu sa vyhne najsilnejším súperom. Naraziť môže napríklad na Maccabi Tel-Aviv, Partizan Belehrad, Malmö alebo HJK Helsinki.Všetky tieto tímy však e šte musia - na rozdiel od českého, švajčiarskeho a rakúskeho majstra - postúpiť zo druhého predkola.

Ak zverenci trénera Miroslava Koubka, ktorý v pondelok predĺžil s plzenským klubom zmluvu o dva roky, postúpi do záverečného štvrtého predkola, môžu naraziť napríklad na APOEL Nikózia, BATE Borisov, Ludogorec Razgrad alebo Dinamo Záhreb (keď zvládnu druhej a tretej predkolo).

"Kvalifikácia Ligy majstrov bude ťažká, je to iná úroveň ako liga. Veľa bude záležať na žrebe, "podotkol tréner Koubek.

Druhá Sparta bude mať cestu do Ligy majstrov ťažšie, pretože bude hrať v nemajstrovské časti.Už v treťom predkole bude Nenasadená.

Partia trénera Zdeňka Ščasného už teraz vie, že v treťom predkole narazí na Šachťor Doneck, Ajax Amsterdam, CSKA Moskva, Bruggy, alebo Monako.

V prípadnom štvrtom predkole budú číhať ešte věhlasnější súperovi - Manchester United, Valencia či Bayer Leverkusen.

Ak Plzeň alebo Sparta vypadnú v treťom predkole ligy majstrov, postúpi do štvrtého predkola Európskej ligy. A v ňom by určite boli nasadené. V prípade vyradenia vo štvrtom predkole Ligy majstrov by na jeseň hrali základnú skupinu Európskej ligy.

Mená úvodných súperov sa oba české tímy dozvedia 17. júla.Prvý zápasy ich čakajú 28., alebo 29. júla, odvety o týždeň neskôr.

Mimochodom, český futbal vyšle do kvalifikácia Ligy majstrov dva tímy prvýkrát od ročníka 2009/2010.

V Európske lige bude mať Česko troch zástupcov. Najskôr začne Mladá Boleslav, štvrtý tím uplynulého ligového ročníka.

V druhom predkole, ktoré sa žrebuje už 22. júna, bude nasadená. Zo známejších súperov môže naraziť na IFK Göteborg, Željezničar Sarajevo, Lokomotivu Záhreb, Shamrock Rovers, Inter Baku, Aberdeen, Beitar Jeruzalem, Inverness…

Ak Boleslav postúpi do tretieho predkola, už spadne medzi Nenasadená tímami. Medzi nimi bude tiež bronzový tím českej ligy Jablonec.

To so sebou nesie komplikáciu v podobe zvučných súperov.V tejto fáze kvalifikácia totiž hrozí mužstvá ako Borussia Dortmund, Athletic Bilbao, Alkmaar, FC Kodaň, Trabzonspor, Dynamo Moskva, Standard Liége, Bordeaux, Sampdoria Janov, Saint-Étienne, Southampton, West Ham United, Hajduk Split…Podobná situácia by nastala v prípadnom stavkovanie online štvrtom predkole.


v najlepšej pozícii z českých klubov nakoniec bude víťaz domáceho pohára Liberec, ktorý v lige skončil až na dvanástom mieste. V treťom predkole bude nasadený a obrom sa vyhne. Môže naraziť na Arnhem, Dinamo Minsk, Slov an Bratislava, AIK Štokholm alebo napríklad Žilinu. Alebo tiež na Astru Giurgiu, s ktorou vypadol vlani.

Liberec má navyše šancu byť medzi nasadenými aj v prípadnom štvrtom predkole.Záležať bude na výsledkoch v predchádzajúcich fázach kvalifikácia.

"Dopadlo to presne tak, ako som si prial. V lige sme sa zachránili a vďaka víťazstvu v domácom pohári sme získali možnosť bojovať o postup do Európskej ligy. Takto som si to tajne predstavovať, "povedal so liberecký útočník Marek Bakoš.

stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára