štvrtok 20. júla 2017

Plavecký svet je ďalej. Prečo Česi na MS rok pred olympiádou neuspeli?

vydreli dve semifinále, jednu finálovú účasť a Simona Baumrtová, inokedy istota úspechu, sa tentoraz na všetkých svojich tratiach zadrhla už v rozplavbách. "Vždy to bolo o kúsok," ľutovala 23 ročná znakařka. "Ale aj veľkí majstri robia chyby."

Snáď jedine Barboru Závadová mohla jazda v majstrovskom bazéne uspokojiť. Rekord v rozplavbe polohové dvestovky, ďalší pridala v semifinále dvojnásobnej trati a v jej finále nakoniec piate miesto.

"Paráda! Ale vedela som, že medaila bude tak vysoko, ako si zatiaľ nedokážem predstaviť, "uznala 22-ročná raketa z Ostravy, a ako by tým zhrnula súčasný stav slovenského plávania.Medaily v európskej konkurencii sa rodiť môžu, sama Závadová má jednu z roku 2012 a jej reprezentačný parťáčka Baumrtová ji ch z bazénov vylovila ešte viac.

Lenže svet je ďalej. A nie o stotiny, bet365 tu sa rozostupy počítajú v iných rádoch. Aj Závadová k medailu schádzali štyri sekundy.

Prečo? Vari sa u nás trénuje zle? Je na vine nedostatočné zázemie, slabá základňa?


"Sama neviem," čudovala bet365 bonus sa Ilona Hlaváčková, posledný česká medailistka z MS. V Barcelone 2003 dohmatol druhá na 50 metrov znak, ale viac než dekádu čaká na nástupcu. "Pretekári budú musieť spytovať svedomie a s trénermi prebrať prípravu."

Jedine cez ňu sa dá dopátrať vysnívaných výsledkov.Iste, všetky plavecká esá sa pripravujú obdobne: dve hodiny vo vode ráno, dve popoludn í, medzitým drina na suchu, regenerácia. "Ale mám pocit, že vo svete sa trénuje viac, intenzívnejšie," dumal Vladimír Srb, po šampionáte sklamaný predseda plaveckého zväzu.

bet 365

Pritom tréningové know-how si nenesie nálepku prísne tajné, ik víťazným metódam amerických es Ledecký alebo Lochteho sa dá dostať. "Tréneri sú ústretoví," potvrdila Hlaváčková.

Česi navyše pochopili, že jedine vo svete sa naučia plávať ako svetová špička.Reprezentácia chystá kemp s Nemcami a pre trénerov seminár s koučom juhoafrickej star Van der Burgh, Baumrtová si dohodla tréning s Danka Nielsenová a rad Čechov zase v minulosti vyrazila spoznávať metódy plavecké veľmoci USA, hoci tam uspel málokto.

" je mi to záhadou, ale nikto sa nechytil, "čudoval sa Srb a Hlaváčková pripomenula:" Vzácny príklad bola le n Slovenka Moravcová. V Amerike majú inú mentalitu, sú sebavedomí, tam sú vychovávaní šampióni. Tiež severské krajiny majú k tomuto myslenie blízko, len u nás tá istota bet365 stavky výkonu a osobnosti stále pokrivkáva. "

A s ňou aj počty svetových medailí na krku slovenských plavcov.

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára