nedeľa 23. júla 2017

Tréner Korytář verí, že futbalovému Baníka pomôže doplnenie tímu

"Nehovoril by som, že sú to posily, ale noví hráči, ktorí doplnili káder," upozornil. "Veríme však, že posilami budú. Za tri štyri stretnutia uvidíme, či ťahajú mužstvo. Ale vybrali sme si ich. "A to je podľa kouča podstatné.

Českobudějovický obranca Jaroslav Machovec je v Baníku štrnásť dní, stredopoliar Richard Lásik zo Slovana Bratislava cez týždeň. Obranca Martin Dostál dorazil v utorok a útočník Marek Červenka včera. Obaja sú Slávisti. Naproti tomu Martin Foltyn odišiel na hosťovanie do Hlučína.

Baník v sobotu od 17.00 v siedmom kole prvej ligy hostí Jablonec.A noví hráči v zostave budú. "U Marka, ktorý je s tímom najkratšiu dobu, sa ale ešte rozhodnem," priznal Korytář. "Zostava bude trochu iná ako proti Dukle, ale už s ňou moc hýbať nebudeme. Potrebujeme ju stabilizovať. "

Nie je na to v priebehu sezóny neskoro? Prečo Baník neposkládal konkurencieschopný tím v letnej prestávke? "Za šesť kôl máme jeden bod, čo je strašidelné, ale na zmeny neskoro nie je," zdôraznil tréner Korytář. "V lete sme sa snažili tím doplniť, boli tu hráči na skúšku, ale nevyšli, a tak sme si povedali, že sa pokúsime hrať ligu s existujúcim mužstvom.Prvé tri zápasy boli veľmi dobré, ale prišla zranenia a zostava sa stále menila, čo malo na výkony vplyv. "

Kouč uznáva, že o problémoch na ľavom a pravom kraji zostavy vedel. "Snažíme sa to riešiť za pochodu. Verím, že sa nám to konečne podarilo a tím už bude dlhodobo pohromade. Na zohratosť, kompaktnosť máme málo času, ale už musíme bodovať. "Korytář odhaduje, že bude trvať tri týždne až mesiac, než si všetko sadne.

Ostravskí chceli stavať na vlastných odchovancoch, lenže tá to vízia sa im teraz zrútila. "Odchovancom sme mali veľa, ale odišli do iných klubov, predali sa a z juniorky nie je už koho brať," povedal Radomír Korytář. "Každým rokom nemôžeme vychovať štyri päť hráčov, ktorí budú stabilne hrať ligu.Mladí majú perspektívu, obrovský potenciál, ale chce to čas. "

Z odchovancov hrajú stabilne brankár Pavlenko, stredopoliar Holzer a stopér Kaša. "Teraz ale potrebujeme hráča, ktorí sa vedia pohybovať v kritických situáciách," dodal Korytář. "Nemáme body, sme pod tlakom fanúšikov, médií, a preto sme pristúpili k zmenám v kádri."


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára